maandag 10 januari 2011

Social Media Campagne: 'Inspired by Iceland'

Na een enorme economisch crisis en een vulkaanuitbarsting die de wereldwijde vliegtuigindustrie vrijwel stil legde, probeert IJsland haar internationale reputatie opnieuw leven in te blazen met een originele Social Video Campagne: 'Inspired by Iceland'. Deze campagne laat de wereld zien hoe inspirerend IJsland kan zijn door in diverse video's mensen te portretteren die geïnspireerd zijn door de schoonheid van het land en haar vriendelijke bevolking.

Inspired by Iceland Video from Inspired By Iceland on Vimeo.

Op de 'Inspired by Iceland' website staan meer dan 260 persoonlijke verhalen van mensen die vertellen over hun relatie met het land, waaronder bekende mensen als: Yoko Ono, Viggo Mortensen en René Redzepi. Doelstelling is om onderstaande boodschap over te brengen: “Iceland is literally bursting with more energy than ever before. It’s not only the nature – it’s the arts, culture, night life. You can feel the energy on the streets of Reykjavík, in the highlands, in the thermal pools, at concerts, in bars, everywhere. If ever there was a time to visit, now is the time”.

Viggo Mortensen is inspired by Iceland from Inspired By Iceland on Vimeo.

Naast verhalen van bekende mensen worden ook 'gewone mensen' gestimuleerd om hun persoonlijke verhalen en ervaringen met betrekking tot IJsland op de website te plaatsen. Hierdoor ontstaat een positief en eerlijk beeld. Uiteraard worden Twitter en Facebook ingezet om de video's verder te verspreiden. Op de website kun je zelfs live-stream video's zien van verschillende delen van het land! Het zou me niet verbazen als mensen na het zien van een aantal van deze prachtige video's IJsland zullen overwegen als volgende vakantiebestemming.

2 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed dat jullie zo bezig zijn met video marketing en sociale media! Ik geef vandaag weer een webinar over hoe je video gebruikt om je eigen product beter in de markt te zetten.

    GRATIS natuurlijk! Check http://www.niet-meer-werken.nl/webinar om je aan te melden.

    BeantwoordenVerwijderen