maandag 3 januari 2011

Het doel van Social Video Marketing: Consumer Engagement!

Reclame heeft zich de afgelopen 150 jaar in sneltreinvaart ontwikkeld van het eerste reclamebureau in 1852 tot de hedendaagse social media bureaus. Onderstaande video geeft aan hoe die ontwikkeling heeft plaatsgevonden en waarom Social Video Marketing in de vorm van 'Consumer Engagement' niet meer is weg te denken uit het hedendaagse medialandschap.



Als hedendaags Social Media Bureau dien je 3 disciplines te combineren: marketing, entertainment en distributie met als doel een brug te slaan tussen relevante content voor de consument en uw commerciële content. Social Media en Branded Content worden gebruikt om betrokkenheid bij de consument te creëren, waardoor ze veranderen van prospect in publiek.

En publiek dient anders te worden benaderd dan de manier waarop reclame al jarenlang consumenten benaderd. Publiek wil namelijk content voorgeschoteld krijgen waar ze enthousiast van worden en dat relevant is voor hen. Content zonder directe sales-boodschap! Denk als een uitgever. Denk vanuit uw publiek publiek voordat u gaat nadenken over uw Online Social Identity. Stel uzelf de volgende vragen:
- Wat is belangrijk voor mijn publiek?
- Wat doen ze?
- Wat voelen ze?
- Wat willen ze?
- Waar ontmoeten ze elkaar (online)?
- Willen ze vermaakt worden? Of geïnformeerd? Of misschien geholpen?

Pas na het beantwoorden van deze vragen kan er verder gegaan worden met de ontwikkeling van uw Online Social Identity. Hierbij wordt een connectie gemaakt tussen de agenda van uw publiek en dat van uw merk of organisatie. Vervolgens wordt er content ontwikkeld die deze connectie kan verwezenlijken. Content voedt namelijk betrokkenheid. Hierdoor maakt een échte connectie met uw publiek en groeit uw Social Identity. Dit zal uiteindelijk tot meer sales leiden want waardevolle content maakt van kijkers kopers!

1 opmerking: