zaterdag 19 februari 2011

'KLM Surprise' gebruikt video om een buzz te creëren


KLM heeft op zeer originele wijze gebruik gemaakt van Social Media en Video in hun campagne: 'KLM Surprise'. KLM volgde klanten die op het punt stonden om te vertrekken via social media, en verraste hen met een persoonlijk cadeau.

De campagne is gebaseerd op het idee dat KLM het belangrijk vindt om haar klanten niet alleen van A naar B te vervoeren maar om een optimale beleving voor hen te creëren. Informatie werd verzameld via Foursquare en Twitter (@klmsurprise) en Tweetdeck en Hootsuite hielpen hen bij het monitoren en selecteren van de passagiers.



KLM heeft veel positieve reacties ontvangen. Via social media en de verraste personen zelf reageerde zeer enthousiast en konden het gebaar wel waarderen. Zo kreeg KLM ook diverse verzoekjes om mensen te laten verrassen.

Na de campagne, volgede uiteraard de buzz. KLM heeft een speciale actie-website ontwikkeld: klmsurprise.com. Hierop hebben ze een Facebook tab ingericht, Twitter integratie en video's geplaatst. Ook hebben ze een mini documentaire gemaakt die de campagne goed in beeld brengt.

Deze campagne levert het bewijs dat location based marketing potentie heeft en dat de combinatie met video een buzz kan genereren die ver buiten de grenzen van de lokale campagne doorwerkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten